Adresas: Vilnius, Algirdo g., 26 +370 645-79295

Mes dirbame: I - V 09:00 - 18:00 VI-VII nedirbame

 

 

Verslo vizą į Rusiją užsieniečiams

Verslo viza į Rusiją yra antra pagal populiarumą viza (po turistinės vizos). Didžiausias šios vizos privalumas – galimybė 2 metų laikotarpiui gauti leidimą vykti į Rusiją.

Verslo (arba komercinė) viza į Rusiją: išdavimo užsieniečiams tvarka ir taisyklės

Galiojimo laikas:

30-90 dienų (iki 2 metų)

Tipas pagal kelionių skaičių:

Dvikartinė arba daugkartinė

Kaip gauti verslo vizą į Rusiją?

Daugelis klysta manydami, jog verslo viza yra tas pats, kas darbo viza. Tai netiesa.

Dalykinė viza į Rusiją (dar kitaip vadinama komercine viza į Rusiją) atrodo kaip paso įklija. Šioje vizoje turi būti informacija apie jos galiojimo laiką ir tipą pagal kelionių skaičių, užsienio piliečio kelionės tikslus, užsienio piliečio paso duomenys bei informacija apie kviečiančiąją šalį.

Svarbios temos:

Kaip įforminti verslo vizą į Rusiją?

Verslo vizą galima gauti RF konsulinėje įstaigoje. Tam tikslui reikia kreiptis į mūsų įmonę, pateikti anketinius duomenis, nuotrauką (ją galima pasidaryti ir mūsų biure) ir paso originalą.

Verslo viza į Rusiją gali būti:

  • vienkartinė, su kuria jos galiojimo metu į Rusiją galima nuvykti vieną kartą;
  • dvikartinė, su kuria užsienio pilietis gali nuvykti į Rusiją, išvykti iš Rusijos ir dar kartą nuvykti.
  • Daugkartinė (multiviza), su kuria jos galiojimo metu kelionių į Rusijos Federaciją skaičius neribojamas.

  Dalykinės vizos galiojimo laikas:

  • dalykinė viza į Rusiją mėnesiui – galioja 30 dienų (vienkartinė arba dvikartinė viza)‘
  • dalykinė viza į Rusiją 3 mėnesiams – galioja 90 dienų (dvikartinė arba daugkartinė viza);
  • dalykinė viza į Rusiją metams – galioja 365 dienas (daugkartinė viza);
  • dalykinė viza į Rusiją 2 metams – galioja 730 dienų (daugkartinė, išduodama ES piliečiams)

Pagal taisykles, pasibaigus Rusijos vizos galiojimo laikui užsieniečio pasas turi galioti dar pusmetį, todėl viza gali būti išduodama, tarkim, 5 mėnesiams (o ne 6), jei vizos išdavimo metu iki paso galiojimo pabaigos lieka tik 11 mėnesių, ir t.t. Be to, reikia turėti galvoje, kad užsienio piliečiai, turintys dalykinę vizą, RF teritorijoje gali būti ne daugiau nei 90 dienų kas kiekvieną 180 dienų laikotarpį.

Kaip pratęsti dalykinę vizą?

Dalykinės vizos pratęsti neįmanoma. Tačiau tam tikrais atvejais galimos išimtys – pavyzdžiui, jei jums reikia neatidėliotino gydymo arba esant kitoms „force-majeure“ aplinkybėms.

Kokie gali būti kelionės į Rusiją tikslai?

Kelionės į Rusiją tikslai turint dalykinę vizą gali būti skirtingi. Užsienio pilietis, turintis dalykinę vizą, gali vykti į RF tokiais tikslais:

  • dalykiniais (plėsti verslo ryšius, tirti prekių ir paslaugų rinką, dalyvauti derybose);
  • komerciniais (sudaryti ir pratęsti sutartis, dalyvauti parodose ir aukcionuose);
  • techninio aptarnavimo tikslais (teikti konsultacijas montuojat, remontuojant ar atliekant importinės įrangos techninį aptarnavimą);
  • kaip įgulos narys (traukinių, upių ir jūrų laivų, lėktuvų);
  • kaip keleivinio ar krovininio transporto vairuotojas;
  • kaip priėmėjas (kontroliuoti įrangos, medžiagų ar žaliavų pirkimą, pardavimą, mainus);
  • kaip šeimos narys, keliaujantis kartu su verslo vizą turinčiu asmeniu (galioja nepilnamečiams vaikams).

Dalykinis kvietimas į Rusiją

Norint gauti komercinę vizą, reikės kvietimo į Rusiją – jį gali įforminti tik juridinis asmuo, turintis RF Vidaus reikalų ministerijos (VRM) arba Federalinės migracijos tarnybos valdybos (FMTV) akreditaciją.

Daugiau skaitykite: Kvietimų į Rusiją tipai.

Šis kvietimas gali būti išduodamas keliomis formomis:

  • ant FMTV blanko;
  • ant kviečiančiosios organizacijos blanko.

Dalykinį kvietimą ant FMTV blanko išduoda Federalinės migracijos tarnybos valdyba, remdamasi kviečiančiosios organizacijos atstovo pateiktais dokumentais. Gavusi kvietimą, kviečiančioji šalis turi greituoju paštu (DHL, EMS ir pan.) išsiųsti jo originalą kviečiamam užsieniečiui. Kai kuriose konsulinėse įstaigose vizą galima gauti ir pateikus kvietimo kopiją, tačiau konsulato darbuotojai turi teisę pareikalauti originalo.

Kvietimas suteikia teisę būti RF nuo 1 mėnesio iki 1 metų. Šalių, nekeliančių migracinio pavojaus, piliečiams kvietimai paruošiami per 14-24 kalendorines dienas. FMTV išduotą kvietimą (originalą arba elektroninę kopiją) būtina pateikti Rusijos Federacijos konsulatui.

Dalykiniame kvietime ant FMTV blanko yra tokia informacija:

  • užsieniečio paso duomenys;
  • jo kelionės į Rusiją tikslai ir konkretūs terminai;
  • informacija apie kviečiančiąją pusę;
  • miestų pavadinimai, kuriuose ketina apsilankyti užsienio pilietis (iki 5 pavadinimų);
  • individualaus kvietimo numeris ir jo išdavimo data;
  • blanko numeris;
  • pareigūno parašas ir FMT padalinio antspaudas.

Prieš išduodant kvietimą, užsienio pilietis tikrinamas dėl administracinių nuobaudų, teistumo ar išsiuntimo iš Rusijos jo ankstesnių kelionių į Rusiją metu. Pasitvirtinus šiems faktams, užsienietis gaus rašytinį atsisakymą išduoti kvietimą.

Laišką-kvietimą užsienio piliečiui gali išsiųsti tik FMTV akredituotas juridinis asmuo. Toks kvietimas išduodamas ant kviečiančiosios organizacijos blanko ir atrodo kaip prašymas RF konsulinei įstaigai išduoti vizą užsienio piliečiui. Šis kvietimų išdavimo būdas taikomas tik tų šalių piliečiams, su kuriomis Rusijos Federacija susitarė dėl supaprastinto vizų išdavimo (tokioms šalims priskiriamos JAV ir ES valstybės).

Šis kvietimas paruošiamas ir išduodamas viso labo per 1 darbo dieną. Kainuoja irgi nebrangiai. Kvietimas suteikia teisę būti Rusijoje nuo 1 mėnesio iki 2 metų (tik ES – išskyrus Daniją ir Didžiąją Britaniją – piliečiams).

Pateikus laišką-kvietimą Rusijos konsulinei įstaigai, vizos reikės laukti ne mažiau nei 10-12 dienų. Šis laikas reikalingas patikrinti, ar užsienio pilietis neturėjo baudų, nebuvo teistas ar deportuotas, taip pat tam, kad būtų patikrinta informacija apie kviečiančiąją organizaciją.

Jei jūs norite gauti dalykinę vizą su mūsų pagalba, turite pateikti tokius dokumentus:

  1. užsieniečio pasą;
  2. jo anksčiau turėtos vizos į Rusiją (jei ji yra) kopiją;
  3. leidimo užsienio piliečiui gyventi konkrečioje šalyje kopiją, jei jis planuoja gauti vizą toje konkrečioje šalyje, nebūdamas jos piliečiu;
  4. Išverstą į rusų kalbą ir notaro patvirtintą nepilnamečio asmens gimimo liudijimo kopiją, jei viza bus išduodama užsieniečiui, lydinčiam nepilnametį asmenį.
  5. Nuotrauką 3,5 x 4,5 cm.
5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
Vizos i Rusija ir Baltarusija © 2019. Visos teisės saugomos.