Adresas: Vilnius, Algirdo g., 26 +370 645-79295

Mes dirbame: I - V 09:00 - 18:00 VI-VII nedirbame

 

 

Privati viza į Rusiją užsieniečiams

Užsienio piliečiai, planuojantys aplankyti Rusijoje gyvenančius draugus ar pažįstamus, gali kreiptis dėl privačios (svečio) vizos išdavimo. Tam tikslui jie turi gauti privatų kvietimą iš Rusijos Federacijos. Kvietimas, užpildyta anketa vizai gauti ir kiti reikalingi dokumentai pateikiami Rusijos konsulinei įstaigai, kartu turi būti sumokėta konsulinė rinkliava. Svečio viza išduodama per įstatymo nustatytą laiką, įstatymo nustatyta tvarka pateikiamas ir atsisakymas išduoti vizą. Privatų kvietimą gali įforminti tiek fizinis asmuo, tiek Rusijos Federacijos Vidaus reikalų ministerijos Vyriausiosios migracijos reikalų valdybos (RF VRM VMRV) akredituota įmonė.

Privati viza į Rusiją: išdavimo užsieniečiams tvarka ir taisyklės

Galiojimo laikas:

30-365 dienos

Tipas pagal kelionių skaičių:

Vienkartinė, dvikartinė arba daugkartinė

Čia jūs galite sužinoti tokią informaciją:

Kaip išduodamas fizinio asmens kvietimas 

Kaip įforminti užsienio piliečio kvietimą į Rusiją?

Užsienio piliečio kvietimą į Rusiją gali įforminti asmuo, sulaukęs 18 metų bei turintis nuolatinę RF registraciją. Tam tikslui fizinis asmuo turi kreiptis į Rusijos Federacijos Federalinės migracijos tarnybos valdybos (RF FMTV) padalinį pagal savo gyvenamąją vietą, pateikdamas šiuo dokumentus:

  • savo (RF piliečio) pasą;
  • užsienio piliečio paso kopiją;
  • pažymą apie savo pajamas;
  • dokumentą apie sumokėtą valstybės rinkliavą;
  • Garantinį laišką užsieniečio kvietimui, kuriuo RF pilietis, kviečiantis į Rusiją kitos valstybės pilietį, įsipareigoja suteikti jam būstą ir reikalui esant, parūpinti medicinos pagalbą bei apmokėti užsienio piliečio deportavimo iš šalies išlaidas, jei pastarasis nusižengs įstatymams.

Privačių kvietimų išdavimo terminas atskiruose RF FMTV padaliniuose skiriasi, tačiau pagal įstatymą jis neturi viršyti 30 dienų nuo dokumentų pateikimo privačiam kvietimui gauti dienos.

Garantinio laiško pavyzdį rasite RF FMTV tinklapyje.

Kaip išduodamas juridinio asmens kvietimas

Jei užsienio piliečio giminaičiai ar pažįstami neturi laiko ar galimybės įforminti privataus kvietimo (pavyzdžiui, jie taip pat nėra RF piliečiai), tai kvietimą gali įforminti juridinis asmuo.

Šiuo atveju visus reikiamus dokumentus FMT padaliniui pagal juridinio asmens registracijos vietą turi pateikti juridinio asmens atstovas. Įprasta tvarka kvietimas išduodamas per 18 darbo dienų, skubos tvarka – per 9 darbo dienas.

Norint gauti kvietimą privačiai vizai, reikia pateikti šiuos dokumentus:

  • užpildytą kvietimo anketą;
  • užsieniečio paso kopiją;
  • anksčiau kviečiamam užsienio piliečiui išduotos vizos į Rusiją kopiją.

Privačios vizos ypatumai

Privačią vizą sudėtinga gauti dėl to, kad pirmiausia reikia gauti kvietimą, kurio įforminimu turi pasirūpinti Rusijoje esanti šalis (fizinis arba juridinis asmuo). Kvietimą išduoda teritorinis RF FMTV padalinys – po to, kai kviečiančioji šalis pateikia prašymą išduoti kvietimą privačiai vizai gauti ir kitus būtinus dokumentus. Įvertinus dokumentus, gali būti priimtas tiek teigiamas, tiek neigiamas sprendimas. Atsisakymo išduoti kvietimą priežastys nurodomos raštu.

Teigiamo sprendimo atveju kvietimas atspausdinamas ant specialaus FMTV blanko, kvietimą reikia išsiųsti užsienio piliečiui. Prieš pateikiant dokumentus būtina įsitikinti, jog kviečiamojo užsieniečio pasas galios ne mažiau nei pusę metų nuo svečio vizos galiojimo pabaigos.

Svečio viza užsieniečiui gali būti išduodama 30-iai arba 90-iai dienų, pagal kelionių skaičių gali būti vienkartinė arba dvikartinė. Svarbu nepamiršti, kad turint šią vizą, negalima keliauti už regiono, kuriame gyvena kviečiantysis asmuo, ribų. Be to, atvykusį į svečius užsienietį Rusijos pilietis privalo nustatyta tvarka laikinai įregistruoti. Pažeidus laikinosios registracijos taisykles, bauda bus skiriama tiek Rusijos, tiek užsienio piliečiui.

Dėl to, kad privataus kvietimo įforminimui reikia sugaišti daug laiko, užsieniečiai, norintys pasisvečiuoti pas Rusijoje gyvenančius giminaičius ne ilgiau nei 1 mėnesį, renkasi turistinę vizą, o tie, kam reikia būti Rusijoje nuo 30-ies iki 90-ies dienų, renkasi verslo vizą. Kitaip tariant, turistinė ir verslo viza yra išties geros alternatyvos svečio vizai.

Kaip pratęsti privačią vizą į Rusiją

Privačios vizos pratęsti neįmanoma. Tačiau tam tikrais atvejais galimos išimtys – pavyzdžiui, jei jums reikia neatidėliotino gydymo arba esant kitoms „force-majeure“ aplinkybėms.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (1 Vote)
Vizos i Rusija ir Baltarusija © 2019. Visos teisės saugomos.