Adresas: Vilnius, Algirdo g., 26 +370 645-79295

Mes dirbame: I - V 09:00 - 18:00 VI-VII nedirbame

 

 

Darbo viza į Rusiją užsieniečiams

Jei užsienio pilietis nori įsidarbinti Rusijoje, jis privalo turėti darbo vizą – ši viza suteiks jam galimybę teisėtai dirbi, gauti darbo užmokestį ir būti Rusijos teritorijoje visą vizos galiojimo laiką.

Tačiau užsienietis turi teisę dirbti tik toje įmonėje, kuri nurodyta jo vizoje. Norint gauti vizą darbui pas kitą darbdavį, reikia išvykti iš šalies ir dar kartą praeiti visą vizos išdavimo procedūrą.

Galiojimo laikas:

1-3 metai

Tipas pagal kelionių skaičių:

Daugkartinė     

Esminiai momentai, kuriuos reikia žinoti kreipiantis dėl darbo vizos:

Darbo vizos ypatumai

Darbo vizoms netaikomas apribojimas, kitų vizų atvejais leidžiantis būti šalyje ne daugiau kaip 3 mėnesius kiekvieną pusmetį. Paprastos darbo vizos išduodamos 1 metams, o vizos aukštos kvalifikacijos specialistams – laikotarpiui iki 3 metų. Darbo vizos galiojimo metu užsieniečio kelionių į Rusiją ir iš Rusijos skaičius neribojamas.

Kaip pratęsti darbo vizą?

Darbo vizą galima pratęsti neišvažiuojant iš šalies.

Jei vizos galiojimo laikas dėl kažkokių priežasčių netinka, jūs galite susipažinti su kitais vizų tipais.

Darbo vizai reikalingi dokumentai

Kiekvienu individualiu atveju kiekviename darbo vizos įforminimo etape reikia įvairių dokumentų. Kvietimui darbo vizai gauti reikia:

  • užsieniečio paso kopijos su vertimu į rusų kalbą (vertimas turi būti patvirtintas notaro);
  • diplomo, patvirtinančio užsienio piliečio kvalifikaciją, kopijos su vertimu į rusų kalbą (vertimas turi būti patvirtintas notaro);
  • Dviejų 3,5x4,5 cm dydžio nuotraukų;
  • Užpildytos anketos.

Vizos įforminimui RF konsulatui reikės pateikti tokius dokumentus:

  • darbo kvietimą
  • anketą vizai gauti
  • nuotraukas
  • draudimo polisą
  • ŽUV sertifikatą.

Darbo vizos įforminimo etapai

Užsienio darbuotojui, norint gauti darbo vizą, reikia imtis šių veiksmų:

  1. Darbdavio įmonė turi gauti kvotą, suteikiančią teisę priimti į darbą konkrečios šalies piliečius. Tam tikslui darbdavys turi pateikti savo duomenis Rusijos Valstybinei gyventojų užimtumo tarnybai (RVGUT) ir praėjus tam tikram įstatymo nustatytam laikui kreiptis  į RVGUT dėl leidimo priimti į darbą užsienio darbuotojus.
  2. Darbdavio įmonė turi kreiptis į įgaliotą valstybės instituciją prašydama išduoti individualų leidimą konkrečiam užsienio piliečiui dirbti darbdavio įmonėje.
  3. Gavus leidimą, darbdavio įmonė turi pateikti dokumentus įforminti užsieniečiui kvietimą darbo vizai gauti.
  4. Gavus kvietimą, abu dokumentus (leidimą ir kvietimą) darbdavys išsiunčia užsienio darbuotojui, o pastarasis juos pateikia konsulinei įstaigai kartu su kitais darbo vizai gauti reikalingais dokumentais.

Užsienio pilietis gali įforminti darbo vizas ir savo šeimos nariams – šiuo atveju jų vizų grafoje „Vizito tikslas“ bus nurodyta „lydintis šeimos narys“.

Darbo vizos kaina

Norint gauti darbo vizą, reikia atlikti išties nemažą darbą ruošiant dokumentus ir įveikiant sudėtingą vizos išdavimo procedūrą. Mūsų įmonė pagelbės rengiant dokumentus darbo vizai gauti, mes galime pateikti ir atsiimti visus dokumentus, o mūsų darbuotojai mielai atsakys į visus su darbo vizos išdavimu susijusius klausimus.

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (3 Votes)
Vizos i Rusija ir Baltarusija © 2018. Visos teisės saugomos.